Plugin en iOS app: Pressgram

[notification type=”alert-danger” close=”false” ]Dit bericht is verouderd. De ontwikkelaar van Pressgram is gestopt met de ontwikkeling van de app en plugin.[/notification]

Afgelopen week verscheen er een nieuwe iPhone app: Pressgram. Deze app is vergelijkbaar met Instagram, echter heeft de ontwikkelaar ook een WordPress plugin beschikbaar gesteld. Dit biedt betere mogelijkheden om bezoekers naar je site te krijgen.

Pressgram is dus vergelijkbaar met Instagram. Je maakt een foto, kiest een filter en deelt deze op het Pressgram met je vrienden. Daar houdt het echter niet op. Je foto’s kan je vanuit de app met de WordPress plugin direct publiceren op je WordPress sites (wordpress.com of self-hosted). Mocht je iemand zijn die veel fotografeert, dan kan je binnen WordPress een aparte categorie maken voor Pressgram foto’s. Deze worden dan uit je blog gefilterd, zodat je ze apart kan tonen op je site.

Vanuit de app kan je je foto’s ook direct delen naar Facebook en Twitter. Ik heb zelf een andere optie gekozen en deel hem via de publiceren optie van Jetpack. Hiermee kan je je foto direct delen naar onder andere ook Path en meerdere Twitter accounts. Prettige bijkomstigheid: meer traffic naar je site!

Buggy

Helemaal vrij van bugs is de app nog niet. Op mijn iPhone 4 met iOS 7 crasht de app sinds ik mijn eerste foto genomen heb. De ontwikkelaar roept mensen op om crash logs in te sturen. Of er op termijn een Android app komt, is mij niet bekend.

Pressgram: WordPress Starter Kit

2 Comments

John Saddington (@saddington) September 12, 2013

thank you for this! we are working on the bugs and getting ready for iOS 7! and for android there is this: http://support.pressgr.am/new-android-users-newsletter/

Chantal Coolsma September 12, 2013

Great, thanks for your addition John!

Reageren?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.