WordCamp Netherlands 2014 geslaagd WordPress festijn

Het zit er weer op, WordCamp Netherlands 2014. Twee dagen lang WordPress ontwikkelingen. Wat komt er allemaal bij kijken bij de organisatie van een dergelijk evenement?

Een paar maanden geleden begonnen de voorbereidingen. Samen met Bas, Remkus en Marcel werden sponsors gezocht, de locatie vastgelegd en sprekers geregeld. Via een wekelijkse Google Hangout bespraken we de status en wat er nog moest gebeuren.

De laatste weken werden we geholpen door een groep vrijwilligers die artikelen op de site schreven, hielpen op de dag zelf, etc, etc. Zonder hun hulp hadden we dit echt niet kunnen doen. Een bedankje is op zijn plaats. Goed werk jongens en meisjes. Jullie zijn geweldig!

Daarnaast hadden we weer een verscheidenheid aan sprekers gevonden. Ik heb helaas niet veel kunnen zien van de presentaties, maar de reacties op social media gezien en volgens mij hebben heel veel bezoekers het prima naar hun zin gehad.

De tweede dag werd een “contributors day”. De eerste keer voor een WordCamp Netherlands. Ook die dag is geslaagd. Een leuke club mensen die verscheidene dingen opgepakt hebben. Of het nou gaat om aanpassingen in core, vertalingen of documentatie. Je hoeft geen code wizard te zijn om je steentje aan de WordPress community bij te dragen.

Hoe nu verder? Volgende week staat WordPress Meetup 010 weer op het programma. Een prima moment om de goede “vibe” van WordCamp Netherlands levend te houden.

Ik wil graag een ieder bedanken. Of je nou organisator, spreker, bezoeker of vrijwilliger bent. Jouw bijdrage helpt de WordPress community!

Het team
Foto: Cris. Verstraeten