Backup je WordPress site!

Na verloop van tijd bevat je WordPress site steeds meer informatie. Zeker als je regelmatig blogt. Wat in de praktijk vaak vergeten wordt, is het maken van regelmatige backups. Natuurlijk zal een goede hostingpartij backups van de server verzorgen, maar hoe snel is deze backup terug te draaien na het maken van een foutje? Hier een overzicht van de mogelijkheden.

De makers van WordPress, Automattic, hebben een betaalde nogal uitgebreide service: VaultPress. Deze service biedt realtime bescherming van je site. Iedere wijziging die je maakt, wordt op hetzelfde moment veiliggesteld via de VaultPress servers. Nadeel: aan deze service hangt een prijskaartje. Vanaf 15 dollar per maand.

Een andere oplossing is de plugin van iThemes, BackupBuddy. Deze premium plugin bewaart alles van je site (database, plugins, themes) naar een derde locatie. Dit kan bijvoorbeeld naar Amazon S3, FTP/FTPS of e-mail.

Een service die ik gebruik is IDrive. IDrive levert een gratis WordPress plugin die ervoor zorgt dat je site veilig gesteld wordt. De eerste keer een volledige backup, daarna eens per dag een incremental backup (alleen de wijzigingen). IDrive Basic is gratis. Je krijgt 2Gb opslagruimte. Ruim voldoende voor een gemiddelde site.

IDrive

Daarnaast kan je een notificatie instellen. Je krijgt dan keurig een e-mail die je vertelt of je backup succesvol verlopen is.

Meer weten? Neem gerust contact op.

1 thought on “Backup je WordPress site!

Reageren?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.